Salı, Ocak 22, 2013

Rahmetli Strikeforce'un mihenk taşları

Evet arkadaşlar, geçen haftaki Marquardt vs. Saffiedine event'iyle birlikte Strkiforce'u da tarihe gömmüş olduk. Bir kickboks organizasyonu olarak başlayan, sonrasında reyting rekoru kıran MMA eventlerine imza atan, bir çok yıldıza evsahipliği yapan, ve tam acaba UFC'ye rakip mi oldu derken UFC tarafından satın alındığı açıklanan Strikeforce artık kapılarını kapattı.

İsterseniz gelin kısa kısa Strikeforce'un MMA tarihine geçtiği anları şöyle bir hatırlayalım:

2006, Mart 10
İlk Strikeforce MMA event'i: Shamrock vs. Gracie
Gilbert Melendez, Nate Diaz, Josh Thomson, Clay Guida, Mike Kyle, Cung Le, Brian Ebersole ve Krzysztof Soszynski gibi isimlerle dolu olan ilk Stirkeforce event'i organizasyonun tarihindeki en iyi kartlardan biriydi. O zamanlar tanınmayan bu isimlerden bazıları geçen yıllar içerisinde her biri ayrı birer yıldız oldular. Kaliforniya'da düzenlenen bu ilk MMA eventinde Amerika seyirci rekoru kırılmış ve Strikeforce, MMA sahnesine bomba gibi bir giriş yapmıştı!

2006, Aralık 14
Kimbo'nun mağlubiyetiyle Elite XC'nin çöküşü

O devirde Elite XC, PRIDE ve UFC'nin ardından 3 numaralı organizasyon pozundaydı. UFC'nin aksine daha kısa dönem düşünen ve reytingleri ön planda tutan Elite XC, en büyük yıldızları Kimbo Slice'ın Seth Petruzelli'ye yenilmesiyle bir gecede tepetaklak iflas etti. İflasın ardından EliteXC'yi satın alan Strikeforce, Jake Shields, Gina Carano, Nick Diaz ve Antonio “Bigfoot” Silva gibi yıldızları kadrosuna ekledi. Ancak daha da önemlisi Showtime kanalıyla olan yayın anlaşmasını üstüne geçirerek MMA'in 3 numaralı organizasyonu oluverdi.

2007-2009
Rüya eşleşmeler!
Frank Shamrock vs. Nick Diaz, Gina Carano vs. Cris “Cyborg” Santos ve Robbie Lawler vs. Jake Shields gibi efsane eşleşmeler ve muhteşem dövüş kartlarıyla Strikeforce rüştünü ispatlıyordu...

2009 Ağustos 3
Fedor'un gelişi ve daha başka rüya eşleşmeler
PRIDE'ın çöküşünden sonra ortaya çıkan Affliction, sadece 2 event ile MMA'in 2 numarası olmayı başarmış ve UFC'ye açık açık meydan okumuştu. Ancak Barnett'in doping skandalıyla MMA tarihinin en şok edici haberlerinden biriyle kapılarını bir anda kapattı.
http://kansporu.blogspot.com/2009/07/josh-barnett-fedor-karssna-ckamyor.html
http://kansporu.blogspot.com/2009/07/affliction-trilogy-iptal.html
http://kansporu.blogspot.com/2009/07/affliction-kapand-affliction-tekrar.html

Strikeforce, UFC'ye giderek en iyilerle dövüşmesi beklenen Fedor'u satın alarak yılın transfer bombasını patlattı ve UFC'ye dev bir çalım atmış oldu. Hemen akabinde PRIDE'ın varisi DREAM ile anlaşarak Japon süperstarlarıyla maçlar düzenleyeceğini açıklayan Strikeforce MMA severlerin kalbinde taht kurdu!
http://kansporu.blogspot.com/2009/08/fedor-strikeforcela-imzalad.html

2010, Nisan 17
Canlı yayında kavga rezaleti
Jake Sheilds, Dan Henderson'u yendikten sonra ringe gelerek ortalığı karıştıran Mayhem Miller, ona saldıran çingene Diaz kardeşler, ve o efsanevi replik ''sometimes these things happen in MMA''...
http://kansporu.blogspot.com/2010/04/strikeforce-nashvillede-rezalet.html
http://kansporu.blogspot.com/2010/04/beyler-ulusal-kanalda-canl-yayndayz.html

2011, Ocak 4
Strikeforce Ağırsiklet 8-adam Turnuvası!
PRIDE'lı günlerden beri belki de en heycanlı haberdi bu 8 adam turnuvası. MMA'in eski turnuva ruhuna geri dönülüyordu. Hem de 8 dev canavar isimle.
http://kansporu.blogspot.com/2011/01/strikeforce-agrsiklet-turnuvas-geliyor.html
http://kansporu.blogspot.com/2011/01/bir-strikeforce-agrsiklet-turnuva.html
Bu 8 ağırsiklet adam ile Strikeforce, aslında UFC'ye de hodrimeydan diyordu. Strikeforce'un ağırsiklet ekibi mi daha iyi, yoksa UFC'ninki mi sorusu günlerce MMAseverleri meşgul etti.
http://kansporu.blogspot.com/2011/01/agrsiklet-ufc-vs-strikeforce.html
Ancak Fedor'un ilk turda elenmesi, Overeem'in de 2. turda çekilmesiyle turnuva kısa sürede büyük bir hayal kırıklığına dönüştü. Şampiyon Daniel Cormier ilk 8 adamdan biri değil, kimsenin tanımadığı bir yedekti...

2011, Mart 12
UFC, Strikeforce'u satın aldı
Modern MMA tarihinin en şok haberiydi... 
http://kansporu.blogspot.com/2011/03/sok-sok-sok-ufc-strikeforceu-satn-ald.html
http://kansporu.blogspot.com/2011/12/zuffann-strikeforceu-canl-tutmasnn.html

2012, Ekim 12
Cormier vs Mir event'i iptal
İyi maçlar çıkarmasına rağmen UFC tarafından satın alındıktan sonra Strikeforce'un bütün tadı tuzu kaçmış oldu. Öyle ki Cormier vs Mir eventi'nin iptaliyle artık Strikeforce'un tamamen gözden düştüğü günlerde bu haberi Kansporu'na yazmamışım bile...

2012, Ocak 12
...ve Strikeforce'un son event'i: Marquardt vs. Saffiedine 

daha detaylı bilgi için:  http://en.wikipedia.org/wiki/Strikeforce

iyi akşamlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder