Çarşamba, Ekim 19, 2011

GSP sakatlanarak UFC 137'den çekildi!

 Evet, UFC 137'nin posteri yine değişiyor... Önümüzdeki hafta Las Vegas'ta gerçekleşecek olan UFC 137'de GSP sakatlık sebebiyle yer alamayacak!

Kaderin enteresan bir cilvesiyle şimdi Nick Diaz tekrar main event'te! Aslında koyu GSP hayranları hariç geri kalan hepimiz için gecenin en heycanla beklenilen maçı olan Nick Diaz vs. BJ Penn, şimdi gecenin main event'i haline geldi. Tek problem bu maçın 5 değil 3 raund olacak olması. Kulağa son derece mantıksız geliyor. Hani artık kemer mücadelesi olmayan main event'ler 5 raund olacaktı?.. Bakalım gelişmeleri bekliyoruz...

53 yorum:

fenerli_41 dedi ki...

mma dövüşlerini hangi siteden izleyebilirim
bildiğiniz site varsa lütfen söyleyin

fenerli_41 dedi ki...

güzel bi site olsun hd kaliteli

frankello dedi ki...

allahın belası uyku hapi beter olsun.

Cem "UFC" KARASU dedi ki...

yaa offf bu gerçekten kötü oldu 2 aydır bu maçı bekliyodum ufc 137 iyice cacık oldu ya carlos condit kimle yapcakmış şmdi

frankello dedi ki...

gsp karttan cıktı diye üzülüyormusun?şakamısın abi.:D.condit kimseyle yapmicak gspnin iyileşmesini beklicekmiş 2012 nin ilk aylarında olcak ikisi arasindaki karsilasma.bence gspnin karttan cıkması harika bi haber.bide cro cop kazanırsa o aksam of deymeyin keyfime.

Alkan Gültekin dedi ki...

sevgili "GSP-hater" frankello... GSP'nin sakatlanmasına en çok üzülen adam Dana White, zira adam uzak ara en çok PPV satan adam ve UFC'nin bugünlere gelmesinde Randy Couture, Chuck Liddell, Tito Ortiz vs. gibi adamlardan sonra son 5 yılda baş rol oynayan dövüşçüdür. UFC'nin en iyi well-rounded dövüşçüsü olması bir yana, pound for pound sıralamasında Anderson Silva'dan sonra ikinci adamdır. Son 4 maçtır rakiplerini bitirememesinden dolayı uyku hapı diyorsan fena halde bir yanılgı içerisindesin, çünkü dövüştüğü rakipler "helva" tabir edilen yumuşakçalardan değil, sikletinin en iyi adamları. BJ Penn'e 4 round boyunca fenalık geçirten, Fitch'i kum torbasına çeviren, Dan Hardy ile dalga geçen ve iki kere kolunu kırmaktan beter eden, Thiago Alves ile oyuncak gibi oynayan, Koscheck ve Shields'ı abandone eden, 5 sene boyunca rakiplerine round bile vermeyen bir adamdan bahsediyoruz. Shields maçında ikinci roundda gözüne gelen parmak sonucu retinası yırtılmasa, orada kaybettiği iki roundu da alırdı emin ol. Rakiplerini bitiremediği doğru, ama adam bitirmeye oynamıyor zaten, gameplan'ı tamamen abandone etmeye ve etkisiz hale getirmeye yönelik çünkü. Açık ara en teknik dövüşçüdür, GSP'den başka kimse bir maç içerisinde kimse hem güreş, hem muay thai, hem kickboks, hem boks, hem de jiu-jitsu yapamaz. Bunları yaparken de takedown savunması muhteşem olduğu için yere bile devrilmeden tamamlıyor maçları. Adam aslen karateci, ama karateyi sadece dövüş içerisinde duruşunu değiştirmek için kullanıyor (karateciler genelde southpaw dövüşür). Bu adam kadar herşeyi çok iyi yapan bir dövüşçü daha yok. GSP'den nefret etmek için bir neden yok, tabi Anderson Silva hayranı değilsen. Ayrıca brutal KO'lar görmek istiyorsan bunu WW'de yapabilen pek fazla adam yok zaten, LHW veya HW'ye bakmak lazım.

Alkan Gültekin dedi ki...

Bu haberi duyunca resmen yıkıldım, çünkü GSP'nin Condit'i evire çevire döveceğini düşünüyordum. Hala da aynı görüşteyim, Condit hayatı boyunca MMA çalışsa da GSP'yi yenmesi mümkün değil. BJ Penn'in asıl main card'ın Diaz maçı olduğunu söylemesi tam bir eziklik ve tam da B(low) J(ob) Penn'den beklenen bir laf. GSP'den iki kere dayak yiyen ve birinde dayak yemekten kendinden geçen bir adamdan da başka bir eziklik beklenemez. Kendi çapında efsanedir, ama kendisini UFC'nin en heyecan verici dövüşçüsü sanması ilginç. Diaz'ın da fazla burnu kalkmasın, Strikeforce'da karşılaştığı adamlardan daha iyilerini ben Zeytinburnu'ndaki herhangi bir spor salonundan çıkarabilirim. Sadece boks yaparak UFC'de maç kazanamaz.

Alkan Gültekin dedi ki...

Can, ayrıca düzeltmek isterim ki UFC 137 Las Vegas'da yapılacaktı, Toronto'da değil. Ama GSP vs. condit'in Toronto'daki UFC 140'a (Jones vs. Machide) yetiştirilmek istendiği gibi birşey duydum. UFC tarihindeki en efsane card olur, ama bana sorarsan GSP'nin iyileşmek ve yeniden kampa girmek için en az 3 aya ihtiyacı olduğundan yeni seneden önce dövüşmesi mümkün değil (Firas Zahabi'nin yalancısıyım).

fenerli_41 dedi ki...

hadi söyleyin birkaç mma sitesi
bana yardım edin

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Can Evrenol dedi ki...

haklısın megatone, hemen düzelttim

frankello dedi ki...

ne kadar iyi abondane ettigi sikimde bile degil.insanı sıkıntıdan bayiltiyor herif.he ayrıca o kadar iyi oldugunuda düşünmüyorum.gspnin müthiş gameplaniyle bitiremedigi rakiplerini anında k.o eden adamlar var.(bkz.ellenberger,Chris Lytle,rick story,paulo thiago).bunların ellenberger haricindekiler contender yakınında bile değiller ki ellenbergerında en az 2 dövüs daha kazanması gerektigini dana white söledi.iyi bir gameplan bana göre rakini en cabuk sekilde bitiren gameplandir.gsp'nin macina para verip alanın kus kadar aklı yoktur

Alkan Gültekin dedi ki...

GSP dövüşlerinde sıkıntıdan bayılıyorsan MMA'i boşver, WWE tam sana göre. Ellenberger'la karşılaşmadan bir hafta önce Shields'ın babası ölmüş, octagon'a çıktığına dua etsin millet. Daha önce de kimse bitirememişti adamı zaten. Ayrıca BJ Penn'i GSP ve Matt Hughes'dan başka kim bitirebilmiş? Fitch'i kim bitirebilmiş? Cockcheck'i kim bitirebilmiş? Son 5 senede Thiago Alves'i kim bitirebilmiş? Condit'in Hardy'yi Ko etmesinin tesadüf olduğu da açık, ikisi de birbirlerinin tam çenelerine aynı yumruğu vuruyor, saniye farkıyla Condit'inki isabet ediyor.

Etmese Condit KO.

Alkan Gültekin dedi ki...

Ek bilgi: GSP'nin Fitch'ten önce Sean Sherk, Frank Trigg, Matt Hughes ve Matt Serra gibi üstatlar da dahil 12 submission ve TKO'su var. Sadece Karo Parisyan, Jason Miller, BJ Penn ve Cockcheck'i 3'er roundda yenmiş, onlara da paspas muamelesi çekmiş. Matt Serra'ya yenildikten sonra daha garantici dövüştüğü kesin, ama kim onu suçlayabilir ki? Kimse kusura bakmasın, konu GSP olunca akan sular durur, sabaha kadar tartışırım, o yüzden son post'um olsun.

frankello dedi ki...

wwe yi hayatimda izlemedim.ki mmai sıkıcı bulsam wwe gibi yalan dolan american boku izleyecegime k1 izlerim sadece.benim sevmedigim dövüscüler götünü geri yaslayip rakibi atak yapmadan yumruk sallamayan sallasada acık vermemek için ufak jabden baska bisi denemeyen,sürekli td almaya calisan adamlar,round aralarinda izin verilmedigi halde vazelinle nefesi acmaya calisan adamlar,sahte olduklari cok belli olan adamlar.bunlarin 100de 100 karsiligi gspdir ne kadar iyi olduklari umrumda degil ne yapabildikleri.ben savaş istiyorum ringde bunun için ppv satın alırım.bj penn yüz kere dayak yesin 101.de de cikar rakibinin üzerine yürür.bj penn sonuna kadar haklı gsp sakatlanmasa da main event diaz vs penndir.

ncanerozturk dedi ki...

haters shouldnt blame someone as a being hater

frankello dedi ki...

asyrıca gsp hakkında dövüşleri rakibinin sürekli üstüne gidip jab dişinda k.o power vuruslar deneseydi yada denerse rahat k.o olacagini düşünüyorum ve cok da iyi strikerlarla karsilasmadi simdiye kadar serradan beri belki condit şimdi işte en iyisi diyebilirz.ayrıca ufcdeki kurallarin rakibi yere alip üstüne yatan allahın belası uyku hapi gsp tarzı adamlarin işine geldigini düşünüyorum.yere aldigi rakibini bitirmeye calismadigi halde,yerde kalmasına izin verilmesi ve buna ceza kesilmemesi.yerdeki rakibe diz ,tekme,stomp olmaması bence ufc nin kaybidir.mma'in kaybidir.gsp gibi sikko dövüşçülerin avantajina geliyor bu da.

Deniz dedi ki...

Ben GSP'ye hayranım. Sakatlandığına ve maçın iptal edildiğine üzüldüm. Onun zayıf çenesine rağmen tahtında bu denli dayanabildiğini ve sistematik bir şekilde rakiplerini nasıl aştığını, onları nasıl basit gösterdiğini imrenerek izledim, konuşmaları ve davranışlarını hep takdir ettim... MMA evrimine direnmek anlamsız. Popülarite ve dönen paralar arttıkça mağara dönemine ait vuruşmalar yerini strateji ve tekniğe bırakmıştır. Benim ilgimi hala büyük hevesle cezbetmektedir. GSP, bu evrim resminde yerini almıştır. frankello'nun bahsettiğ kıran kıranalığın izlenmesi zevkli de olsa başarısızlığa mahkum olması onu iddialı olmaktan alıkoymakta ve iddiası olmayan dövüşçülerin izlenmesi de zamanla heyecanını yitirmektedir.

Deniz dedi ki...

frankello.. ayrıca Serra'dan beri çok iyi vuruşçularla karşılaşmadı ne demek, ya? Bir kere, Serra ne zamandır çok iyi bir vuruşçu? İkincisi, Dan Hardy, Thiago Alves, B.J. Penn hatta artık Josh Koscheck çok iyi vuruşçu değil de ne?

frankello dedi ki...

yanlış bir tabir kullandim orda dogru on punch k.o power demek istedim yazdiklarinin hiç biri o tarz adamlar degil bence.alves son 5 yilda kaç kişiyi yumruk atarak k.o etmiş allasen.ve josh koscheck için ise bitik matt hughes'ı k.o etti diye mi iyi striker oldu.striker derken evet yanliş tabir denilebilr belki ama su yazdiklarinin arasinda bj penn hariç hiç biri efektiv boksörler,vuruscular,yumruk atanlar vs..

allahin belasi uyku hapi gsp gibi göt taktiği yaparak dövüsen adamları yenmek için one punch k.o power tarzi vurucular lazım.öle bi oturtucan ki sersemlicek bi daha toparlanaamicak yada direk yeri öpücek.

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...

ayrıca stratejik mma fanları sunun cevabini versin.yer dövüscülerine karsı yerdeki rakibe diz tekme atamadan .yer dövüsüne karsı strikerlarin,kick boxcilarin yada muay thaicilerin eşit sartlarda dövüstüklerine inaniyorlar mi?adil mi bu peki?.her mmaci güreş bjj bilmek zorunda mi yahu.bu kurallar dahilinde belki öle ama bu kimin daha iyi dövüscü oldugunu göstermiyor bana kimse kusura bkamasin.

frankello dedi ki...

*efektif vuruscular vs degil olcak ilk postun ilk paragrafnin sonu

Cem "UFC" KARASU dedi ki...

@megatone bnce gsp carlosu yense bile evire çevire dövmesi gibi bişey olamaz carlosun yenileceğini de düşünmüyorum ama gsp yense bile herzaman ki gibi carlosun üstüne çıkar bekler baba bekler bu mudur dövüş ya ben bu maçı özellikle carlos gibi tekmeleri sağlam olan birinin gspyi bozacağını düşündüğüm için bekliyodum kısmet değilmiş 2012yi beklicez el mahkum

van auger dedi ki...

bj penn ne ara gspden iki kere dayak yedi la? benim hatırladığım ilk maçta gsp, takedownı hadooken ile eş tutan masa hakemleri sayesinde kazandı. ikinci maçta dayağını attı ama vaselinin gücünü unutmayalım( gspnin yağlı güreş yaptığını düşünsenize). gsp çok yetenekli bir dövüşçü ve bu günahını büyütüyor bence, hadi fitch gibi güreşmekten başka bir şey bilmeyen bir adam layandpray-wallandstall yapınca bir nebze anlayışlı olunuluyo da gsp gibi bir adam sırf ko olacam korkusuyla bunları yapınca olmuyor yakışmıyor.

NigelfuckinBenn dedi ki...

GSP4LYFE

Alkan Gültekin dedi ki...

Rakibinin üzerine çıkar, bekler baba bekler, lay&pray falan değil o. Onun adı MMA'de kullandığın tekniğe göre grappling, güreş veya jiu-jitsu'dur ve bunlar MMA'in teknik yönünü oluşturur. Herkes boks yapabilir, tekme savurabilir, ama herkes güreşemez, grappling yapamaz. Yetenek ister, teknik ister, güven-özveri-tecrübe ister. Yer dövüşünü sıkıcı bulan bir zahmet K-1'e, boksa falan takılsın.

Dünya jiu-jitsu şampiyonu BJ Penn toplam 6 round boyunca GSP'nin altında ezilmiştir. Bu, GSP'nin daha iyi bir yer dövüşçüsü olduğunu gösterir. GSP orada sürekli Penn'in gardını geçiyor ve sürekli submission arıyor. Penn iyi yer dövüşçüsü ve yerde bayağı agresif ve bu firsatı veriyor. Güreş altyapısı olmamasına ve sadece MMA ile birlikte güreş yapmaya başlamasına rağmen Fitch, Kosckeck, Matt Hughes gibi hayatları güreşmekle geçmiş adamları paspasa çevirmesi de bundandır. Fitch dediğiniz adam bugün UFC'nin en tehlikeli birkaç yer dövüşçüsünden biridir. Dave Camarillo'dan guerilla jiu-jitsu'da ilk defa siyah kuşak alan adamdır aynı zamanda. Ama GSP karşısında kum torbasına dönmüştür, zaman zaman yerden kalkamamıştır. GSP, Fitch'in gardını geçen ilk dövüşçüydü ve orada da sürekli submission aradı ama Fitch siyah kuşak guerilla jiu-jitsu'cusu, o da fırsat vermedi. O maçı en az 50 defa seyrettim. GSP'nin kullanmadığı teknik yok. Matt Hughes'u en iyi zamanlarında bir TKO bir submission ile yenmiştir. Kosckeck'in yüzünün şeklini değiştirmiştir ve evet, one-punch KO gücü olan bir adama karşı dikkatli olmak gerekir. Bunlar tesadüf değil. GSP ne yapıyorsa rakibinden çok daha iyi yaptığı için 9 maçtır yenilmiyor ve hala şampiyon. UFC'nin en well-rounded adamı olduğuna şüphe yok. Daha önce kimsenin bitiremediği (Kos, Fitch, Ellenberger'den önce Shields, 5 senedir Thiago Alves'i de bitiren yok) adamları bitiremediği için mi bu kadar bok atılıyor, yoksa meyve veren ağaç taşlanır hesabı mı?

Bu vazelin muhabbeti o zaman da konuşulmuştu, GSP'nin BJ Penn'i kendinden geçirmesine inanamayan insanlar adamın vücuduna vazelin sürdüğünü, vücudunun kaygan olduğunu falan iddia ettiler. GSP'ye iki kere yenilen ve iki kere kemeri kaybeden adam Matt "Kadayıf" Hughes, BJ Penn'in GSP'yi suçlamasından sonra kendi maçlarını örnek göstererek adamın vücudunun gerçekten kaydığını falan iddia etmişti. Millet de "hassiktir lan, bunları zamanında söyleseydin kadayıf!" diye dalga geçtiler adamla. Herhangi bir MMA dövüşünü açın seyredin, ikinci rounddan sonra terle birlikte vücutlar kayganlaşmaya başlar ve clinch'te ve grappling'de rakibi kontrol etmek güçleşir. BJ Penn maçında Phil Nurse vazelini sadece GSP'nin göğüs bölgesine sürüyor ayrıca, ne yağlı güreşi? O vazelin bütün dövüşçülerin maçtan önce ve round aralarında darbe yemişse yüzüne sürülüyor zaten, vücutlara bulaşması çok zor değil. Bunun Penn maçında bilinçli yapılmadığı da kanıtlandı, herkes sesini kesti. Üzerinden 4 sene geçti ve GSP hala şampiyon, artık kimse vazelinden falan bahsetmiyor. Adam WW'yi iki kere baştan temizlemiş, hala da temizlemeye ve hater'larına kapak takmaya devam ediyor.

GSP Condit'i süpürür, paspas eder. Condit'in takedown savunması felaket. GSP gibi bir grappling uzmanı Condit'i yerden kaldırmaz. Yine 5 roundluk bir dövüş festivali, MMA dersi verir, kemerini takar ve gider.

frankello dedi ki...

bana sorarsan megatone güreşmek yumruk,tekme sallamakdan daha kolay.he ikiside ne kadar calistignla ilgili ama bence müthiş bi striker olmak için gereken yetenek müthiş bi güreşçi olmak için gerekenden daha fazla.

Alkan Gültekin dedi ki...

Diaz Penn'i 5 round dövüşmeye çağırdı ve Penn uygun fiyatta anlaşırız diyor. Zaten 5 round dövüşemeyeceksen kemer kovalamanın ne anlamı var?

van auger dedi ki...

birincisi k-1 öldü sanırım artık showtime ile idare edecez- ya da sağlam bir kickboxerın olduğu her organizasyona bakacaz. ikincisi hala 6 raund ezdi diyorsun e o zaman ilk maçı nasıl split decision ile kazandı? 3 raund ezdiğin adamı split decision ile yenmezsin. kaldı ki ilk maçta gsp pennin üstünde hiçbir bok yapmamıştır, bj penn dövüşte daha aktif olan taraftı, o maça en azından beraberlik verilmeliydi.
"Rakibinin üzerine çıkar, bekler baba bekler, lay&pray falan değil o" evet 10 yılı geçmiş terimleri baştan yazıyoruz. bence dövüşçünün yediği darbeden sonra bilinçsiz yere düşmesine de nakavt demeyelim.

Alkan Gültekin dedi ki...

Yer dövüşü MMA'in parçası ve dövüşlerin bayağı önemli bir bölümü clinch ve grappling ile geçiyor. Bokstan başka birşey bilmeyen ve yerde koskoca bir sıfır olan dövüşçüler dışında (bir de Leonard Garcia, Chris Lytle gibi manyaklar dışında)kimse kora kor tekme tokat dövüşmek istemiyor, zira kimin ne vuracağı belli olmuyor. Tamamen underdog olan bir rakip bile bir şans yumruğu ile maçın favorisini KO edebiliyor (en büyük örneği GSP vs. Serra, UFC 136'da Guillard vs. Lauzon, ki Lauzon'un Guillard'ı sersemlettiği yumruk tamamen bir lucky punch).

Yerdeki adama dizleri yere değdiği müddetçe ve kafası dışında herhangi bir yerine vurmak kaydıyla diz atabiliyorsun. Vücuda ve bacaklara diz serbest. Aynı şekilde yerdeki adamın bacaklarına tekme de serbest. Yerdeki rakibin kafasına diz ve tekme atmak, tıpkı kafanın arkasına vurmak gibi ölümcül risk taşıdığı için yasak. Tamamen sporcu sağlığını düşünüyorlar, yoksa böyle bir pozisyonda bir dövüşçü ölse, bunu kimse açıklayamaz ve NY'de yasak olduğu gibi MMA'in diğer eyaletlerde de yasaklanma riski doğar. Bunu göze alamadıkları için bu kuralları koymak mecburiyetindeler. Günün sonunda bu kurallar rakiplerine karşı yerde ezilen, mesela GSP'nin rakibi dövüşçüleri korumak için var.

Alkan Gültekin dedi ki...

İlk maçın son iki roundu ve ikinci maçın tamamı (4 round) GSP resmen BJ Penn'i toplam 14 takedown ile altına alarak ezdi. İlk maçın ilk roundunu kaybettiği için split decision çıktı zaten. İlk maçta evet pek birşey yapamadı ama ikinci maçta sürekli gardını geçti ve submission aradı. Ama BJ Penn iyi jiu-jitsu'cu ve sırtı yerdeyken çok agresif. Hayatında submit edilmemiş.

van auger dedi ki...

neyse bj penn vs nick diaz maçı çok zevkli geçer. umarım nick diaz bu maçı kazanıp kemer maçına çıkar. welterweight de agresif, cesur bir şampiyon görür. tabii küçük bir ihtimal.

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...

yerde koskoca bi sifir olmak ayip bişi mi abi bana göre de ayakda koskoca bi sifir yerde iyi olan bir cok dövüscüler garip ve kötü geliyor. ana noktayi kaciriyorsun.bu spor dövüşçüler (fighter) arasında yapiliyor.ayakta dövüsebilmek ayip gibi konusuyorsun.bana göre kora kor tekme tokat dövüşmek cesurluktur ben bir güreşci olsam mma e baslasam strikingi mi gelistiririm tüm rakiplerimle ayakta dövüsürüm eger mecbur kalirsam yerde güreş backgroundu mu kullanirim.adi üstünde ''fighting'' ,fighting tekme ile yumrukla olur.güreş müsabakalarina fighting denmiyor.bence mma de sürekli yere almaya calisan,sürekli yumrukdan kacan (kacılmaz demiyorum ama gsp gibi sürekli jab sürekli geri bas ataklari savusturmak için baktin ayakda gidicisin yere al gibi) adam korkaktır arkadas gözümde gram dövüşcü degildir.

Cem "UFC" KARASU dedi ki...

haklısın frankello ve ayrıca gspnin yaptıı grappling falan değil o maça dövüşmek için deil yada rakibini yenmek için değil sadece ve sadece maçı kazanan taraf olmak için çıkıyor hep jüri kararıyla kazanmayı bekliyor dövüşçü olmak bu mudur dövüş sporu yapmak bu mudur sadece izleyenseniz gsp siizn için cazip bi dövüşçü olabilir ama dövüş sporlarıyla bizzat ugrasms içinde bulunmus biri için hiç sevilmeyecek tip biridir çünkü dövüş sporlarının içinde bulunan birinin amacı maça çıkınca rakibinden güç hız kondüsyon teknik olarak üstün olduunu kanıtlanamaktır gspnin maçlarına bakın rakibinin üzerine çıkıp jüri kararını beklemek dövüşçülük müdür maçı belki kazanmıs olabilirsin ama rakibinden üstün olduunu kanıtlamıs veya herkese göstermis olamazsın

Alkan Gültekin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Alkan Gültekin dedi ki...

Söylediğim şey aslında çok basit. Süper bir boksör/kickboksçu spektaküler KO'lar yapabilir, her maç rakplerini bitirebilir veya üst üste maçlar kazanabilir, ama asla büyük bir şampiyon olamaz. Bunun için aynı zamanda takedown savunmanızın iyi olması, gerektiğinde yerde submission savunması yapabilmeniz gerekir. Bunun için güreş ve jiu-jitsu çalışmanız gerekir. Yerde veya ayakta koca bir sıfır olup diğerinde muhteşem olmak elbette ayıp değil, ama bu tipler one-dimensional/tek yönlü dövüşçülerdi ve şampiyon olsalar dahi korumaları mümkün değildir. MMA dövüşçüsü isen yerde veya ayakta zayıf olman çok büyük bir dezavantaj. GSP'nin boksu Freddie Roach ile çalışmaya başladığından beri çok gelişti. Zaten Phil Nurse ve Zahabi ile KB ve MT çalışıyordu. Yani striking'i sizin dediğiniz kadar kötü değil. Belki KO gücü yok ama jab'leri hem çok isabetli hem de çok yıpratıcı. Rakibi yoruyor ve canını yakıyor. Üst üste iki veya üç kombinasyonda yaralıyor. Ayrıca rakiplerinin ondan çekinmesinin ve üstüne gidememesinin sebebi adamın UFC'deki en well-rounded adam olması, herşeyi çok iyi yapması, başka birşey değil. Cebinde o kadar silahı var ki, güreşmeye kalksanız takedown savunması muhteşem ve güreşçilere karşı parlak galibiyetleri var, ayakta dövüşmeye kalksanız onda da güreşerek karşılık veriyor. GSP'ye karşı kazanmak için ya çok şanslı olmanız ya da ondan daha iyi olmanız lazım. Matt Hughes GSP'ye karşı kazandığında ondan daha iyiydi, Serra ise çok ama çok şanslıydı.


Hayır aga, MMA sonuçta bir spor dalı. Kimsenin kimseye daha iyi olduğunu kanıtlamasına gerek yok. Kendini kanıtlama çabasına giren adamlar ayıptır söylemesi Cro-Cop ve Wanderlei'nin durumuna düştüler. Halbuki bu ikisinin de kendini kanıtlamasına gerek olmadı hiçbir zaman. İkisi de efsane olarak kalmaya devam edecek. MMA sporunda amaç kazanmak olmalı, zira bu elbette bir şov ama ondan önce bir spor. İnsanların bunu anlaması lazım. Brutal KO ile kazansan da aynı, submission'la kazansan da aynı, decision'la kazansan da aynı. Sana KO'lar daha eğlenceli geliyordur, bana submission'lar. Kişiden kişiye farkeder ama ikisinde de maçı kazanıyorsun, belki gecenin maçı, KO'su veya submission'ını yapanlar daha fazla para kazanıyordur, hepsi bu.

Futbol veya basketbol veya tenis diye düşün. Herkes muhteşem maçlar çıkararak rakibini 5-0 yenmek veya her maç 30 sayı fark atmak veya rakibine set vermeden kazanmak ister. Ama bu her zaman mümkün değil mümkün değil. 1. Karşındaki rakibine göre, 2. O günkü ruh haline göre değişebilir. Arada 1-0 olsun bizim olsun da diyebilmek gerekir. Ama o 1-0'lık maçta rakibine pozisyon vermezsin mesela.

GSP Koscheck ve Shields karşısında hiç devirmeye gitmedi, ikisiyle de ayakta dövüştü. Nasıl üstlerine çıkıp kazandı bunlara karşı anlamadım????

frankello dedi ki...

ayakta dövüşmeye çalişan adama güreşle karşilik veriyor olmasi bu adami nasi well rounded yada herşeyi cok iyi yapiyor sifatlarini kazandiriyor işte bende bunu anlamiyorum:D

frankello dedi ki...

aynı şeyin zamaninda cro cop a tek yönlü dövüşçü denmesine rağmen big nog a well rounded denmesi gibi.

Alkan Gültekin dedi ki...

Anlamak istemeyen anlamıyor işte dostum. Adam herkes tarafından UFC'nin en well-rounded adamı olarak nitelendiriliyorsa ve pound-for-pound sıralamasında Anderson Silva'dan sonra ikinci sıradaysa senin bakış açında sorun var demektir.

Can Evrenol dedi ki...

Bu GSP tartışmasının sonu gelecek gibi gözükmüyor. Yıllardır da gelmedi zaten...

Megatone, dediklerinde haksız değil kesinlikle. GSP'ye saygım büyük. Ama ben de GSP maçı izlemeyi asla sevmeyenlerdenim. Rakibi sersemlemişken üzerine gitmeyen, maçı asla bitirmeye çalışmayan, hiç risk almayan bir dövüşçü...

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...

abi o herkes dedigin kim dana white tarafindan yönlendirilen sikik medya,herkes dedigin kim cahil cühela yeni nesil amerikan güreşi kültüründen gelmiş yalan dolan amerikan mma izleyicisi.gsp dünyanin en kötü dövüşcüsü demiyorum zaten canın dedigi gibi rakibi sersemlemişken rakibinin üstüne gitmeyen korkak bi adam,sanildigi kadar iyi bi adam degil bence.alalim gsp'yi diaz ile yada herhangi bi dövüşcü ile ww deki top 5 deki.koyalim ringe kuralsiz,süresiz,puanlama olmayan,(sakuraba vs gracie gibi) bi maca cikartalim bakalim neler oluyor.diaz'a karşi yüzde yüz kaybeder diyorum.bende can gibi asla gsp izlemeyi sevmiyorum.

Alkan Gültekin dedi ki...

Valla izlemeyi seversiniz, sevmezsiniz, o ayrı. Adamı korkak diye nitelendirmek apayrı. O "killer instinct" yok adamda belki, 4 maçtır kimseyi bitiremiyor, ama dövüştüğü rakipler çok ciddi. Neyse, Ocak veya Şubat gibi göreceğiz bakalım.

NigelfuckinBenn dedi ki...

GSP = reyting!

kansporu tarihinin en çok yorumlanan konusu.

sensei dedi ki...

Megatone sana sonuna kadar katılıyorum, GSP'nin maçlarını sevmemek çok kaliteli bir yetenek olduğu gerçeğini kabul etmemek anlamına gelmemeli,adam hala diyor ki korkak böyle bir cehalet olamaz, adam en iyi bildiğini kazanmak için uygulayacak tabi, Kurallar belli arkadaşım bunun lamı cimi yok; yiyorsa gücün yetiyorsa kral strikeciysen, graplinciysen uygula ve GSP'yi yen sana yenme diyen yok gücün yetmeyince bahane bulmaktan kolay birşey yok......
Ben GSP nin maçlarından keyif almıyorum ancak çağımızın en yetenekli dövüşçülerinden götü yiyen, gücü yeten indirsin indirmeyin diyen yok, agresif saldırmak cesurluk oluyor cehaletin bedeli, nuh demircan örneği gibi geri geri 3 kişiye karşı dövüştü korkak, adamlar öküz gibi saldırdı cesur askeri stratejide bile böyledir Atatürkün lafını hatırla, bakalım mal gibi saldıralım valla kafana mermiyi yiyip armut gibi yapışırsın yere..

Arkadaşım biri senden daha indirici yumruk atabilir, diğeri daha iyi bjj yapabilir bunların oyununa gelmemek korkaklık mı? adam herkesi yeniyor baş edemiyorlar gerçek budur..bana boksa gelsene ya sen tekmeye gel korkak, bu nedir ya...senin istediğin gibi dövüşsün cesur adamın yüreğini biliyor sanki..senin dövüşünü beğendiğin adam şampiyon olsun hemen hakeder değil mi?

Biraz mantıklı yorum yapın be kardeşim adam bir hiçmiş gibi konuşursanda gülenecek hale düşersin, CAN EVRENOL arkadaşın yorumu 10 numara örnek alın, ben sevmiyorum diyor en iyisi o değil diyor, ancak çok iyi olduğu ortada gerçek budur......

frankello dedi ki...

bende kötü demedim zaten okursan anlarsın benim düşünceme dövüşçü degil sporcu sadece o kadar, iyi bi sporcu olabilr.ayrıca can'ın yorumuna katilip hemde korkak degil diosan çelişki içindesin becen sensei biladerim.''rakibi sersemlemişken üzerine gitmeyen'' demek bana göre korkak demektir.

sensei dedi ki...

Sevgili kardeşim bir kere şu korkak olayını bir geç be biraderim, komik duruma düşüyorsun, korkak adamın kafeste işi olmaz, gider daha az hasar alacağı bir dal seçer, hayvan gibi adamlarla dövüşüyor, yani okadar komiksiniz ki ; Yaw adam rakibini sertemletene kadar korkak değil en zor kısımda yani korkak değil sersemledikten sonra üzerine gitmemiş korkak buna çocuk güler,o an ne düşündüğünü sen bilemezsin,hangi maçmış sersemlediği halde vurmamış falan 1-2 maçı seçmece yapmayın,
wiladimirde korkak, petrosyanda korkak, muhammed alide korkak hepsi tırsak, bale yapıyor bunlar çünkü,hepside cesur muhammed ali tysona lambur lumbur girmesi cesaretmi oloacak...Gsp yıllardan beri bu piyasada hangi konumda olduğu ortada, kendi yeteneklerini olabilecek en iyi şekilde kullanıyor Allah sanada öyle yetenek versede sende kullansan öpüp başına koyarsın......
Gücü yeten Allahına kadar cesur olan cesaretini göstersin, kuvvetini kondüyonunu gspnin kafasını gözünü kırsın kimse kimseyi tutmuyor, hee yapamıyormusun o zaman yeterli değilsin demektir bu kadarda basit..
o adamın kimbilir bu kadar galibiyet karşında nasıl kendine güveni vardır sen düşün birde rakiplerini düşün, her zaman yenen adamın tırsak olacağı tezini ilk defa sizden duyuyoruz, aksine her zman yenen adamdan tırsılır...:)

Bir olur iki olur adam devamlı yeniyor arkadaş..
Adamın en diri halinde en zorlu kısımda rakibini sersemletiyor sonrada ben bunu sersemlettim diyor tırsıyor, :)))
sizi eğlendirmeyen adamları karalamaya devam edin siz,adama artık gıcık kapmışsın o korkak seni gece kıstırsa altına işersin :)))))))))

frankello dedi ki...

bazı şeyleri belli kelimelerle ifade edeiliyorz, baska bi sekilde ifade edilemez.korkak derken heralde bildigin kavgadan kacan korkak,yada dayak yemekden korkan bi adam demek istemiyorum.risk alamiyor adam korkak,güvensiz yani işte o kadar yetenekli,egitimli,caliskan bir adam,sampiyon olmasina ragmen yenilmekten,k.o olmaktan ölesiye korkuyor.belli ki kendine güvenmiyor,dayanikligina benimde hiç sevmedigim tarz bir dövüscü.o yüzden saygi duymuyorum,izlemekten hoslanmiyorum.

fedoru nie seviyoruz adam 2 kere yeniliyor üst üste 3.sünde de rakibinin üzerine üzerine gidiyor.he bodoslama,hiç düşünmeden gitmesi bence hata düşünerek,planlayarak gittiginde neler oldugu tarihde var.diazin dedigi gibi gsp yi yolda görsen arkasindan sövsen gece hiç bi tepki vermez bence lan bisi olur cikartip vururlar falan yada bicaklanirim hayatim kayar der basip gider.böle bi adam gsp

sensei dedi ki...

Tamam dostum fikrine saygı duyuyorum, bence risksiz dövüşen biri sence korkak biri, bu konuda birbirimizi ikna edemeyiz, yolda laf atınca belki diaz kaçar orasını allah bilir, nick diaz olaya sokak kavgası ile bakıyor olabilir, gsp ise spor olarak bakıyordur orasını bilemem.
yıllardır belli bir ünvana sahip kişiler ko olmaktan çekinebilir doğrudur, sürekli ko olan adam umursamaz olur ancak gsp gibiler onur meselesi yapabilir, david haye boksu bırakıyor, sultan ibragimov bıraktı uzun zamandır yenilgisizlerdi,zoruna gitti adamların,toparlanmaları daha zor oluyor ama bazı dayak arsızları ko ediyor ko oluyor, ancak rakiplerinden tırsmasına gerek yok rakipleri tırsın derim.
gerçek olan bir şey var ki en cesur dediğin adamlar bile indiremiyor, buda o kafese çıkıyor,ve kurallar çercevesinde dövüşüyorlar,rakibe göre sistemini anında belirliyor, oyunu iyi okuyor dengesi yüksek, seyirciyide pek umursamıyor, sonuca ulaşıyor önemli olan skor diyor, sokakta olsa gene döver onları :)
tartışma için teşekkür ederim..saygılar..

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

gsp gerçekten teknik ve kaliteli bi dövüşçü..hiç bi lafımızı yok ama nolursa olsun kimle maç yaparsa yapsın zevk vermiyor abicim tek heyecan yok .. ben üzülmedim bile sakatlanmasına

Alkan Gültekin dedi ki...

Koscheck ve Shields'e karşı %100 performansını göremedik, zira Shields karşısında 2. roundda gözüne parmak girdiğinden görüş kaybı yaşadığı bir gerçek. Ondan önceki maçları, özellikle ilk defa şampiyon olmadan öncekiler (Frank Trigg, Sean Sherk vs.) ve Matt Hushes II ve III, Serra II, Fitch, BJ II ve Thiago Alves maçları çok iyiydi. Condit, Diaz, 3. kere BJ, Ellenberger, kim gelirse gelsin GSP'yi yenecek kaliteye ve güce sahip değiller. Ancak MW'ye geçerse Anderson Silva karşısında şansı %50'dir, o da Silva'nın sıfır güreş yeteneği olmasından.

Ben sakatlanmasına çok üzüldüm, çünkü her GSP maçı benim için bir adrenalin bombardımanı oluyor.

Yorum Gönder