Pazartesi, Kasım 15, 2010

Andy Hug'a saygı duruşunu unutmadan...

1996 K-1 şampiyonu, 1997 ve 1998 K-1 finalisti olan Andy Hug, modern dövüş sanatları dünyasının en simgeleşmiş isimlerinden biri. Bu Ağustos ayında ölümünün 10. yıl dönümünü geride bıraktığımız Andy, ölümünün aniliği ve şok ediciliğiyle de hatırlanıyor. Öyle ki, Andy, 2000 yılının Haziran ayında Mirko Cro Cop'u yeniyor. Ardından Temmuz ayında Nobu Hayashi adlı bir başka dövüşçüyü de yeniyor. Ve Ağustos ayında acute lösemi teşhisi koyulduktan 1 hafta sonra vefat ediyor.

Axe kick (balta tekme) ve baldıra attığı döner topuk tekmeleriyle ünlü olan Andy, K-1'in sahibi Kazuyoshi Ishii tarafından onursal samuray ödülü alan tek dövüşçü olma özelliği taşıyor.

Andy Hug'ın benim için de yeri ayrı. MMA nedir bilmezken, ilk olarak 2001-2002 yıllarında K-1 videoları izleyerek bilgisayarımın başına kitlenirdim. O zamanlar en çok Aerts, LeBanner, Hoost, Sefo ve Andy Hug'ı izlerdim. O yüzden benim için yeri ayrıdır.

Ağustos ayında bu yıldönümünü fark etmemiş olduğumuz için özür dileyip, geç de olsa Andy Hug'ı ölümünün 10. yıldönümünde anmak istedik. Huzur içinde yatsın...

http://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Hug

http://www.youtube.com/watch?v=tb6BbwKiPHQ

http://www.youtube.com/watch?v=yL-HfNJjQI0

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bende onun ilk mesgul oldugu sporla mesgulum cok ilginc bir spor ve cokta merakli adi kyokushin karate.Kyokushin sozunun anlami mutlaka hakiket demek yani karate sozunun anlami ise kara bos te ise el demek yani bos elle doyusmek.Bende onun doyuslerinin hayraniyim.Ben azeriyim dediginiz balta tekme nin asl adi Kakato.Simdi onun gibi doyuse bilen bir dovuscu yok.Allah rahmet eylesin huzur icinde yatsin...

Yorum Gönder