Salı, Temmuz 20, 2010

Tarihten Sayfalar: Art Jimmerson ve tek boks eldiveni

UFC1'de Royce Gracie'nin ilk maçını izlediyseniz, o tek boks eldivenli siyahi boksörü hatırlayacaksınız...
Art Jimmerson
.Jimmerson bugün 46 yaşında. 2002 yılında boksu bırakmış. Boks ve MMA dersleri verilen bir spor salonunun sahibi. Kariyerinde tek bir MMA maçı bulunuyor. O, ''tek eldiven'' takma adıyla MMA'in en kült simgelerinden biri haline gelmiş gerçek bir dövüşçü. ''Bugün hala sokakta yürürken biri gelip o maçta neden o eldiveni giydin diye soruyor'' diye anlatıyor. Hatta bir gün birisi o eldiveni eBay'de satmasını teklif ettiği zaman çok şaşırdığını da ekliyor.

1993 yılında ilk UFC düzenleneceği zaman, amaç Kan Sporu filmindeki gibi farklı dövüş disiplinlerinden temsilciler bir araya getirmekti. Boksör olarak da 1983 National Golden Gloves şampiyonu Art Jimmerson ile anlaşılıyor. Jimmerson o zamanlar sadece tekmelere karşı bacaklarını korumak hakkında biraz alıştırma yaptığını hatırlıyor. Onun dışında ''benim bir yumruğum karşısında zaten kim dayanabilir ki'' diye düşündüğünü anlatıyor. Jimmerson, ilk rakibi olan Royce Gracie hakkında da hiçbir şey bilmiyormuş. Ona tek söylenen Gracie'nin bir yer oyuncusu olduğundan ibaretmiş. Bugün, ''Nasıl bilebilirdim ki?'' diyor.

Tek eldivenin sebebi de basit. Jimmerson, sol eliyle attığı jab'ler esansında elini kırmamak için takıyor o eldiveni. (Zaten boks eldivenin temel olayı boksörlerin elini koruması, rakibini değil). Sağ eliyle de tek bir kroşede yakalayıp çıplak yumruğuyla rakiplerini nakavt etmekmiş onun planı. Ancak tabi olaylar onun planladığı gibi gelişmiyor... Ve ilk maçta tek bir yumruk bile atılamadan Gracie, Jimmerson'u yere alıp pes ettiriyor. Yenildiği için çok üzülen Jimmerson, ''Bana sunulan teklifleri hiçbir zaman geri çevirmedim. Asla bir dövüşten kaçmadım. UFC'ye katılmamın sebebi de buydu. Ancak sonradan anlıyorum ki, Gracie bambaşka bir seviyedeymiş. O gün, ilk maçta Pat Smith ile karşılaşsaydım durum farklı olurdu.'' diyor. Hakkı da var. Gerçekten kickboksçu Pat Smith ve boksör Art Jimmerson'un maçı enteresan olabilirdi...
(kaynak: sherdog.com)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Dear Sir,

We are Experience Manufacturer and Exporter of all types of
BOXING & BJJ SUITS,JUDO SUITS,KARATE SUITS, TAEKWONDO SUITS AND ETC..

We will give you total Satisfaction for Quality,
Prices, Services please send us your fresh Demands to establish Mutual trade.

Please visit our home page www.highstreetint.com/sports

Assuring you of our every possible co-operation, we thank you in anticipation and look forward to receive your prompt and positive response per return.

Yours Faithfully,
Aqeel


HIGH STREET INT'L
Qasim Ali Road,Badal Street,
Islampura Sialkot-51310 – Pakistan.
Tel: 0092 315 2321000,0092 3338646045

E-mail: info@highstreetint.com
sales@highstreetint.com
Website: www.highstreetint.com

Yorum Gönder