Cumartesi, Haziran 12, 2010

Emin Boztepe UFC 1'e katılsaydı...

Emin Boztepe... dövüş sanatlarında adı en büyük saygıyla anılan Türk. Wing Tsun'un gelmiş geçmiş en büyük ustası kabul ediliyor...

Peki, 1993 yılında, 31 yaşında bir Emin Bozetepe, UFC'den aldığı daveti kabul edip bu turnuvaya katılsaydı sonuç ne olurdu? Bunu malesef hiçbir zaman bilemeyeceğiz ama sitemizdeki anketimize katılan 45 kişinin verdiği oylar doğrultusunda bakarsak sonuçlar şöyle:





Gracie'yi de yenip kesin şampiyon olurdu.
  8 (17%)
Shamrock'u, Gordeau'yu veya Pat Smith'i yenerdi ama Gracie'yi geçemezdi.
  11 (24%)
Shamrock veya Gordeau'dan ağır dayak yerdi.
  13 (28%)
Daha baştan, Teila Tuli'yi geçemezdi.
  13 (28%)

Aslına bakarsanız, Emin Boztepe'nin UFC'den teklif alıp almadığını bile bilmiyorum. Ama internette bu konuda birçok kaynağı belli olmayan yazıya rastlamak mümkün. Boztepe'nin kendisiyle yapılan röportajlarda ise Gracie ile arasındaki söz dalaşı ve rakabetten söz edilmesi dikkatimi çekti.

İlk UFC'de komple bir MMA'cinin olmadığını biliyoruz. Bir avuç kendi konusunda uzman, gözüpek ve korkusuz savaşçı vardı. Boztepe belki şampiyon da olabilirdi. Ya da ilk maçtan yenilebilirdi... Sonucu ne olursa olsun keşke Boztepe UFC'de yer alıp da tarihe geçseydi demek geliyor insanın içinden.

4 yorum:

Gabe dedi ki...

UFC 1'de Shamrock yoktu sanırım?? 2den itibaren dövüştü Ken Shamrock. olsa finalde kesin Royce Gracie ile kapışırdı.

Can Evrenol dedi ki...

vardı, yarıfinalde Gracie'ye yenildi

Gabe dedi ki...

fena atlamışım o zaman ben. zira UFC 2'ye katıldığını hatırlıyorum.

Boztepe'nin çok başarılı olamazdı herhalde UFC'de. İddia furyası var ortalıkta gezinen fakat Gracie'lerin o zamanki rakibe sıfır gir alta al gebert oyunundan çıkamazdı.

body dedi ki...

Konu eski ama yeni gördüm; yahu bu adam cahazı amma abartınız daha böyle ringe, oktagon'a çıkmışlığı yok, kaldıkı yer dövüşlerinde emin olun anası ağlardı garibim.

ortada fol yok yumurta yok, emin olun o zincir yumrukları karma kafes dövüşünde hiç bir işe yaramaz! iyike de çıkmamış neden çıksın adamın ders vererek, seminer vererek okul açarak ünlenen bir ismi var bu ''Aaaa emin hoca dayak yedi bak bak'' diyerek ünü mahvalocaktı neyse bol kazançlar abimize. onun okuluna seminerine katılanlara bol hayal satılıyor!

yumruk yemeden , yumruk atmadan dövüşülmez, öğrenilemez emin hocada bu hesap öğrencilerinden farklı değil. hayal satıyor sadece..

2 senelik prof. bir boksörün karşısında bile duramaz 4-5 yıllık öğrencileri..

Yorum Gönder