Pazartesi, Mart 08, 2010

WEC 47 ve Sengoku 12

Geçtiğimiz haftasonu biri Japonya'dan, biri Amerika'dan olmak üzere 2 MMA eventi vardı. WEC 47 ve Sengoku 12.  Dürüst olmak gerekirse bugüne kadar hiçbir Sengoku veya WEC eventini oturup baştan sona izlemedim. İkisi de bana biraz parıltısız geliyor. Ancak kabul etmek lazım ki WEC'deki dövüşçülerin kalitesi çok ama çok üst seviyede. Hatta UFC'den çok WEC izleyen biriki arkadaşım bile var... Ancak WEC'deki dövüşçülerin hepsinin tek tip olması benim çok hoşuma gitmiyor. 

Benim için WEC 42'deki en önemli maç, efsane ''Little Evil'' Pulver'ın maçıydı. Pulver malesef bir galibeytle dönemedi ve Javier Vazquez'in mükemmel jiu-jitsu'suna yenik düştü. Maçtan sonra duygulu anlar vardı. 

WEC 47'den:

Sengoku ise daha farklı. WEC'deki gibi bir üst kaliteden söz etmek zor. Ancak yine de Sengoku, Japon MMA'i olduğu için, her an çok farklı ve heycanlı olaylarla karşımıza çıkabiliyor. Bu sefer de korkunç bir nakavt ile birlikte Maximo Blanco ile tanışmış olduk. Blanco'nun önceki maçlarına bakıp 2 korkunç nakavt daha buldum. Adamın maçlardan sonraki hali ise ayrıca görmeye değer:
Maximo Blanco vs Hyun Kim (Sengoku 12) : http://www.youtube.com/watch?v=2jzGKpGXhD4
Maximo Blanco vs. Hiroki Aoki (Pancrase Shining 8) : http://www.youtube.com/watch?v=mktsti-CZwU&feature=related
Maximo Blanco vs. Seigo Inoue (sengoku No Ran 2009) : http://www.youtube.com/watch?v=4rCFUefv3hs&feature=related

3 yorum:

yafet boy dedi ki...

Can; Buradan izleyebilirsin:

http://mixedmartialartvideos.com/

Adsız dedi ki...

evet wec 47 pulver'in maç sonrası ağlaması yürek burkucuydu.
www.ufcturk.net MMa hakkında hersey

ahmet dedi ki...

Sengoku bende bir sefer bile izlemedim.
Ne yalan söyliyeyim öyle her dövüş organizasyonunu izlemek gibi bir arzum yok.
Bu biraz bana futbol seviyor diye her ligi takip etmek gibi geliyor.

WEC ise çok eski olmasada bir süredir takip ettiğim bir organizasyon.
Bilmeyenler vardır belki,WEC,UFC'nin kardeş organizasyonu.İkiside Zuffa isimli şirkete ait.
WEC'in,UFC'den farkı,bu organizasyonda hafifsiklet,tüysiklet v.b sikletlerden dövüşçülerin yer alması.Yani tam olarak Pride'ın,Bushido organizasyonları ile karşılaştırabiliriz.
WEC'te oldukça kaliteli dövüşçüler var ve bununla doğru orantılı olarak çok kalitelide maçlar çıkıyor.Takip etmenizi tavsiye ederim.

WEC 47'yi tamamen izledim.Pek iç açıcı bir gece olmamış.
Ancak hafifsiklet dövüşçüleri izlemek her zaman keyif verici oluyor oda bir gerçek.İnanılmaz süratliler ve buda başka bir görsellik getiriyor karşılaşmalara.

Bir sonraki WEC müthiş bir karşılaşmaya sahne olacak.
Şuanki mevcut tüysiklet kemer sahipi Jose Aldo (müthiş bir striker),eski kemer sahipi süper dövüşçü Uriah Faber ile karşılaşacak.
Kaçmaz!

Yorum Gönder