Cuma, Ekim 09, 2009

Yılın adamı: Minowaman!

Minowaman, DREAM - SUPER HULK TOURNAMENT'ta Bob Sapp'den sonra bir başka dev Hong Man Choi'yi de devirerek finale kaldı! 

PRIDE izleyenler bilirler, MMA dünyasında Ikuhisa ''Punk'' Minowa'nın, nam-ı diğer Minowaman'ın yeri bambaşkadır. (Hatta PRIDE'dan önce Pancrase izleyenler bilirler dicem ama aramızda hiç zamanında Pancrase izlemiş olan var mı bilmiyorum!) 
Minowaman, gözalıcı giriş şovları ve maksimum risk alarak dövüşen tarzıyla efsaneleşmiştir. Antremanlarda yaptığı beyzbol toplarından kaçmak, ırmak içinde çalışmak gibi akla gelmeyecek numaralarıyla biliniyor. Minowaman'ın, çift ayakla uçan tekmelerinden tutun da takla atıp yuvarlanarak rakibine saldırması gibi birbirinden garip ve estetik hareketleri onu seyircilerin sevgilisi haline getirmiştir. Minowaman'ın en önemli silahı şüphesiz ''bacak kilitleri''... Ancak Minowaman'ın ünü sadece bu akrobatik hareketlere ve şovmenliğine dayanmıyor. Minowaman, 1996 yılından bugüne 80'den fazla maça çıkmış gerçek bir cesur yürek! 

Minowaman'ın dövüştüğü rakipler arasında kimler yok ki... Wanderlei Silva, Ryan Gracie, Quinton Rampage Jackson, Kazushi Sakuraba, Gilbert Yvel, Phil Baroni, Evan Tanner, Don Frye, Kiyoshi Tamura, Kimo Leopoldo, Murilo Bustamante... adeta bir yıldızlar geçidi.

Bir orta siklet olmasına rağmen Minowaman, Mirko Cro Cop, Zuluzinho, Giant Silva ve Semmy Schilt gibi devlerin karşısına çıkmış ve korkusuzluğunu defalarca ispatlamıştı. Şimdi bu olayı bir adım ileri götürerek, son 2 maçında 2 gerçek devi, Bob Sapp ve Hong Man Choi'yi, mağlup etti. Finalde, bu yılbaşı gecesi, Kamerun'lu canavar Sokoudjou ile dövüşecek.

Hakikaten bu sabah evde tek başıma DREAM.11'i izlerken Minowaman'ın galibiyetiyle kendi kendime bir kahkaha atıp, heycandan bir iki de alkış tuttum sanırım. ''Punk'' Minowaman gerçekten eşsiz bir karakter... Ayakta alkışlıyoruz, Kan Sporu olarak selam duruyoruz...

4 yorum:

Gabe dedi ki...

Minowaman i senin kadar seven başkası yok galiba bu coğrafyada Can.

o değil de Sokoudjou UFC'de bi 2 kere dayak yememiş miydi gecen sene?

Can Evrenol dedi ki...

Sorma ya Gabriel,
aslında Mete Yafet ve Arda K var ama onlar sizin kadar yorum yazmıyor.

Minowaman tabi şimdi UFC'yi takip ettiğimiz gibi eskiden PRIDE'ı takip edenler bilecek ve çok seveceklerdir. Ama ne zman Japon MMA'siyle ilgili bir haber yazsam maksimum 1-2 yorum geliyo bazen gelmiyo. UFC olduğu zaman 10-12 yoruma ulaşır olduk ilk defa.

Sokudju PRIDE'a inanılmaz bir giriş yapmıştı. Çok önemli 2-3 herifi tek yurmuk veya tek tekmede fln bitirdi. Bir anda fenomen olmuştu ki.. tam o sırada PRIDE bitti.

Sokudju da UFC'de başarıyı yakalayamayanlar kervanına eklendi ve kafeste mağlubiyetler aldı...

Gabe dedi ki...

arşivden UFC 79 u izliyordum geçen gün. haksızlık etmişim biraz sokoudjuya, zira yenildiği adam Lyoto Machida imiş. o zaman çok alelade bir maç olarak bakıp geçmişim, tekrar izleyince ve hafif alıcı gözle bakınca Sokoudju'nun o kadar da fena olmadığını fark ettim.

http://79.ufc.com/ ne güzelmiş bu arada.

pride güzel ama ufc ile ikisini mukayese etmek pek mümkün olmuyor. zira elma ile armut gibiler, farklı şeyler.

Pride'ın gp'leri bence esas zorlayıcı eventlerdi fakat UFC'nin pazarlama yeteneğine sahip olamamış hiç japonlar.

yafet boy dedi ki...

Minowaman - Hong Man Choi karsilasmasi gercekten bir efsaneydi bence.Minowaman siradisi hareketleri ve cesur yuregiyle hep sevilen ve sayilan bir isim olacak.

Yorum Gönder