Cumartesi, Ağustos 29, 2009

Smashing Machine yerle bir...

Smashing Machine (ezme makinası) ismiyle tanıdığımız eski toprak Mark Kerr, M-1 Breakthrough event'inde King Mo Lawal karşısında 25 saniyede darmadağın oldu. 

MMA'ın en iddialı yeni isimlerinden olan King Mo Lawal, aslında Don Frye ile karşılaşacaktı. Don Frye ve M-1 organizatörleri arasındaki anlaşmazlık sebebiyle Frye maçtan günler önce çekilince, 41 yaşındaki Mark Kerr, Frye'ın yerini almaya gönüllü oldu. 4 maçtır galibiyet yüzü göremeyen ve aslında emeklilik zamanı çoktan geçmiş olan Mark Kerr, kariyerinin en sert mağlubiyetini aldı diyebiliriz.

MMA'in karanlık günlerinde (o zamanlar MMA ismi bile ortada yokken), tamamen kuralsız çıplak el dövüşerek olmak ya da olmamak mücadelesi veren bir efsane olan Mark Kerr herhalde artık kariyerini sonlandıracaktır diye düşünüyoruz... UFC 14 ve UFC 15'de ağırsiklet şampiyonu olan Kerr, PRIDE kurulunca o da Japonya'ya gidenler kervanına katılmıştı. 1999 yılına geldiğimizde 31 yaşındaki Mark Kerr, dünyanın en iyisi olarak gösteriliyordu. 

Kerr ile ilgili yapılmış olan son derece kaliteli ve ilk ciddi MMA belgeseli olan Smashing Machine'den bu sayfalarda daha önce bahsetmiştik: http://kansporu.blogspot.com/2009/02/mma-hakknda-bugune-kadar-yaplms-en.html

Görünen o ki King Mo Lawal, light heavyweight sikletinde dünyanın en iyilerine meydan okumaya hazır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder