Cumartesi, Temmuz 25, 2009

Affliction tarihin sayfalarına gömüldü...

1 yıllık Affliction serüveni, sonunda akla gelmeyecek bir hüsranla sonuçlandı. Kuruluşundan beri ömrünün ne kadar olacağı üzerine spekülasyonlar yapılan, ilk 2 event'inde harika maçlar sunan Affliction, 3. eventinin iptaliyle birlikte organizasyon dünyasına havlu attı.

Bu sabah yapılan açıklamalarda, Affliction'ın MMA organizasyonu olarak kapandığı ve tekrar spor giyim markası olarak UFC ile anlaştığı açıklandı. 

Affliction giyim markası, birkaç sene önce UFC'nin sponsorlarından biriyken, geçen sene kendi MMA organizasyonunu kurmuşt; UFC için büyük bir rakip aynı zmanda da en büyük düşmanları haline gelmişti. UFC'nin başkanı Dana White'a karşılık olarak, Affliction'ın da başkan yardımcısı Tom Atencio sivri dilli ve sert açıklamalarıyla gündemde olan bir figürdü (üstteki fotoğraf: Dana White ve Atencio'nun eski günlerinden). Tom Atencio, ilk organizasyondan beri zarar etmelerine rağmen asla pes etmeyeceğini ve Affliction'ın MMA dünyasında kalıcı olduğunu üzerine basa basa söylüyordu. 

Josh Barnett ve Fedor arasındaki maç aslında PRIDE zamanından beri beklenen ve Affliction'ın en başından beri özenle kurduğu ve pazarladığı bir maçtı. Barnett'in dopingli çıkması üzerine olaylar çorap söküğü gibi gelişti ve sonunda Affliction'ın yıkımına kadar vardı.

Şimdi Affliction, giyim markası olarak tekrar UFC ile birlikte. Affliction'ın (eski) ortağı M1 şirketinin kaderi meçhul. Affliction ile kontratı bulunan dövüşçüler ortada. Fedor ortada. UFC rakipsiz kaldı diyebiliriz. Bu hem iyi, hem kötü olabilir... Önümüzdeki haftalarda MMA dünyasında çok heycanlı gelişmeler olacağı muhakak...

Not: Blog'umuzun doğuşunda Affliction'ın görkemli organizasyonlarının etkisi büyüktü. Önce Affliction 2. eventi, daha sonra Fedor ve UFC arasındaki olaylarla ilgili yazdığım yazılarla başlamıştı Kansporu.
Affliction ve UFC hakkındaki ilk haberimiz için:

3 yorum:

caglar dedi ki...

sevindim acıkcası, tek 1 organizasyon olması biz fanların yararına

mousasi, vitor belfort u ufc de gormek istiyordum, tabii en buyuk hayalimiz fedor.

ama bu konu muamma ufc pride ı satın aldıgında fedor un kontratını alamamıstı, yine aynı durum sozkonusu

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

ben de sevindim böyle olmasına...fedor u ufcde görmek istiyoruz artık...bence mükemmel olacak...

hüseyin deniz dedi ki...

ben ufc maçlarını bir senedir takip ediyorum yeni yeni sayılırım ilk günden beri fedor karşılaşmalarını ilgiyle takip etti inanilmaz bir sporcu beni tek düşündüren ufc nin fedor u ucuza kapatmak istemesi olabilir. bu durumda belki dream gibi bir organizasyona gitmek zorunda kalır bu da benim gibi fedor vs lesnar maçı hayal edenlerin hisranı olur

Yorum Gönder