Cumartesi, Mayıs 09, 2009

Ultimate Challenge UK - Relentless

--------------------------------------------------------------------------

Son zamanlarda yeni yeni antremanlara başlayan ve MMA dünyasına hızlı bir giriş yapan arkadaşım Alpagu Sayar ile birlikte dün gece Ultimate Challange Light Heayweight şampiyonluk maçını izlemeye gittik. Mekan doğu Londra'da, The Troxy diye bir yer.  1000 kişiden az bir katılım olan geceye Alpagu ile birlikte oldukça geç vardık. Kapıdaki görevliler biletlerin tükendiğini ve bu saatten sonra içeri kimseyi alamayacaklarını, zaten gecenin sona ermek üzere olduğunu söylediler. En son tek bir dövüşü görmeye bile razı olduğumuzu söyleyip, biraz ısrar edince kapıdaki görevli bizden bilet parasıyla eş miktarda bir rüşvet alarak girmemize izin verdi.

İçeri girdiğimizde daha 5 dövüş daha vardı. Kapıda bize söylenenin aksine içerisinin ancak yüzde 75'i doluydu. İçerde hem profesyönel hem de amatör enteresan bir hava hakimdi. Işıklar, kameralar, canlı yayın ve bütün sertliğiyle cereyan eden dövüşler... Yemek masalarına oturmuş veya ayakta maçları izleyenler arasında sıvışıp en önlerde Alpagu ile yerimizi aldık. Neredeyse tamamına yakınını beyaz İngiliz'lerin oluşturduğu seyirciler, heycanlı MMA hayranları ile eş dost hatırına oraya gelmiş insanlardan oluşan enteresan bir topluluktu. Gece klübü, gym ve bingo salonu karışımı acayip bir ortam vardı. Erkeklerin hepsi ya yapılı, ya tıknaz, ya çok sağlam, ya hafif şişman, ya uzundu. Yani bir kavga çıkacak olsa hepsi göz dolduracak tipler. Kadınların da yine tamamına yakını son derece makyajlı, son derece bakımlı, birazrüküş, klasik gece dışarı çıkan orta sınıf İngiliz kadınlarıydı. Tabi bir de arada sadece iç çamaşırlarıyla gezen ve gecenin rengini belli eden 'ring kızları' vardı.

Gecede ayrıca Gymbox Holborn'dan MMA hocamız Ashleigh Grimshaw'a rastlamamız da güzel bir sürprizdi. Ashleigh, bu yaza CFC organizasyonunda dövüşecek.

Yani tespitlerimize göre İngiltere'deki MMA sahnesini eski Cage Rage şampiyonları ile TUF 9.sezonunun ilk bölümünde yenilerek Vegas'a gidemeyen dövüşçüler oluşturuyor diyebiliriz.

Gecede öne çıkan 2 isim vardı.
Jean Silva ve Jimi Manuwa.
Jean Silva, harika bir mücadelden sonra ikinci roundda rakibi A.J. Wenn'i choke ederek maçı kazandı. A.J. Wenn, TUF 9.sezonda ilk maçında Ross Pearson'a yenilmesine rağmen dikkat çeken isimlerdendi.
Eski Cage Rage heavy weight şampiyonu Ryan Robinson'u daha ilk dakikada yumruk kombinasyonlarıyla ezip geçen Jimi Manuwa ise gecenin yıldızı oldu ve yeni light heavy weight kemerini taktı.

Not: Çok yakında MMA İstanbul'dan Ertan Balaban'ı da bu eventlerden birinde göreceğimize inancımız büyük...
www.ultimatechallengeuk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder