Salı, Şubat 10, 2009

"The Smashing Machine"

MMA hakkında bugüne kadar yapılmış en etkili, en samimi, tabi şok edici ve aynı zamanda dokunaklı bir belgesel: The Smashing Machine.

Aslında filmin kalbinde MMA'den çok, bir insanın hikayesi var. MMA'in ilk süperstarlarından biri olan Mark Kerr'ün hikayesi. (ayrıca Bas Rutten, Mark Coleman, Igor Vovchancyn ve Kevin Randleman gibi MMA yıldızlarını da bu filmle daha yakından tanıyoruz.)


The Smashing Machine, sadece MMA dünyasının perde arkasını sunan bir belgesel değil. Kızarkarkadaşıyla ettiği kavgalardan, aile fertleriyle yapılan röportajlara, ilk dövüşüne çıkarkenki tedirgin anlarından, onbinlerce kişinin önünde savaştığı maçların perde arkasına, Mark Kerr'ün hayatının tamamen içine girebilmiş çok başarılı bir ekip var filmin arkasında. Ve tabi buna izin veren, son derece içten ve dürüst bir insan: Mark Kerr.


The Smashing Machine'i izlerken, Brezilya'daki tamamen kuralsız kafes dövüşlerinden, UFC'nin doğuşuna, ünlü dövüşçülerin birbirleriyle olan diyaloglarından, PRIDE'ın yükselişine kadar giden bir periyodu, dönemin en büyük isimlerinden biri olan Mark Kerr'le beraber ziyaret ediyoruz. Mark Kerr, bu spor daha doğmadan, kendini bu sporun içinde bulan, allah vergisi korkunç bir dövüş yeteneği olan, kızarkadaşıyla fırtınalı bir aşk yaşayan, para kazanmak için dövüşmeye başlamış bir garip adam. Soğuk veya vahşi hiç değil. Ancak ringe girdigi zaman işin rengi değişiyor...


MMA'in doğasını gözler önüne seren, kimi zaman son derece heyecanlı, kimi zaman kalp kıran bu filmi, sadece MMA severlere değil, herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum...


-torrent linki:
http://thepiratebay.org/details.php?id=3503089


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder