Salı, Şubat 03, 2009

Cro-Cop'a ne oldu?


MMA dünyasının gelmiş geçmiş en büyük efsanelerinden Mirko 'Cro Cop' Filipovic'den ses yok...

Son Imparator Fedor'a en ciddi rakip olarak karşısında durmuş olan Cro Cop da, PRIDE FC'nin bitişiyle düşüşe geçenler kervanına katıldı.

En son 2006'da, PRIDE ABSOLUTE turnuvasında ardarda
Hidehiko Yoshida, Wanderlei Silva ve Josh Barnett gibi devleri ezip geçerek şampiyon olan Mirko Cro Cop, Fedor'dan sonra PRIDE'ın en büyük yıldızıydı desek herhalde abartmış olmayız.



Mirko Cro Cop'a ne olduysa işte bundan sonra, UFC'ye gelişiyle oldu. Cro Cop kafesi sevmedi. UFC'deki maçlarına PRIDE'ın müziğiyle çıkan Cro Cop, ilk maçında Eddie Sanchez'e karşı kolay ama gösterişsiz bir galibiyet aldıktan sonra hiç beklenmedik bir şekilde bir sonraki rakibi Gabriel Gonzaga'nın sağ yüksek tekmesinin kurbanı oldu. UFC heavy weight sikletinde Noguiera'ya rakip olmasına ve muhtemelen de şampiyon olmasına kesin gözüyle bakılan Cro Cop, malesef çok erken duvara çarptı. Maçtan sonra yaptığı açıklamada kafesin dinamiklerine alışamadığını ve PRIDE'dan alışık olmadığı dirsek darbeleri karşısında da sersemlediğini itiraf eden Cro Cop, KO olup bilinçsiz bir şekilde yere düşerken dizi döndüğü için bir sakatlık sürecine girmiş oldu. Gabriel Gonzaga gerçekten bütün MMA dünyasını şoke etmişti...


5 ay sonra, Cro Cop bu sefer Chieck Kongo karşısına çıktı. Londra'da düzenlenen UFC 75'te, Kongo karşısında hiç bir varlık gösteremeden bir 'decision' yenilgisi alınca, UFC'yi bırakarak, büyük bir yıldız olduğu Japonya'ya geri dönmeye karar verdi ve PRIDE yerine açılmış olan DREAM'e katıldı.

Japonya'da ilk olarak önüne atılan kolay rakibi
Mizuno'yu rahat yendi. İkinci maçında ise karşısında tekrardan gerçek bir tehdit teşkil edecek Alistair Overeem vardı. Bir süredir düşüşte olan Overeem, herkesi şaşırtan bir performans gösterdi ve Mirko Cro Cop'u adeta ringden sildi. Bu arada kasıklarına birkaç defa diz darbesi alan Cro Cop dakikalarca yerlerde süründü. Hatta hakemler gelip ringe Cro Cop'un etrafında havlu falan bile tuttular. Ama hiçbiri fayda etmedi ve kasıklara atılan yasak diz darbeleri sebebiyle NC (maç iptal) ilan edildi.




Şimdi 2009'un sonuna kadar dövüşemeyeceği açıklanan Cro Cop acaba eski ihtişamına döner mi? Mirko Cro Cop, değil DREAM'i domine etmek, UFC ve AFFLICTION heavy weight'lerinin hepsinin tozunu atıp, Fedor'a tekrar rakip olsa ne güzel olur... ama sanki malesef Cro Cop artık eski Cro Cop değil... 

1 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

kesinlikle fedor a rakip olamaz..o eskiden di yaptıkları maçta kafa tutmuştu fedor a ama orda da kokak oynamıştı..

bence de artık bırakmalı cro cop .. eskisi gibi hızlı hareket edemiyo ve toparlayamıyo kendini..ama aslında okadar çok yumruk yedi ki yine de yıkılmadı oyüzden helal olsun diyorum..

dos santos iyi ama lesnar a veya minatoura ya rakip olabilir mi bilemem,, zaten minatoura eğitiyo onu...

Yorum Gönder